Ga naar de inhoud

Vakantiehuizen in Frankrijk

Privé vakantiehuizen bij Bas & Jacqueline

Het was voor ons een lang gekoesterde droom om in Frankrijk te gaan wonen. Na veel wikken en wegen hebben we de sprong in het diepe gewaagd. Na 1 jaar integreren en vooral kijken of het Franse leven ons wel beviel, begonnen we aan ons tweede jaar waarin het toch belangrijk was om weer aan het werk te gaan.

Onze oude beroepen wilden we en konden we in Frankrijk niet oppakken. Op een gegeven moment kregen we het verzoek of we een huis van iemand wilden beheren: en zo geschiedde, we hadden onze nieuwe passie gevonden! De afgelopen jaren hebben wij op die manier tot 8 geweldige huizen beheerd. Inmiddels hebben wij de keuze gemaakt meer tijd voor onszelf over te houden, waardoor wij nu nog 4 van de 8 huizen “in de verhuur” hebben. We doen dit alles met veel plezier en proberen het al onze gasten zo veel mogelijk naar hun zin te maken.
Op deze website een overzicht van de huizen. Heb je vragen of wil je verdere informatie of foto´s neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op.
Wij hopen je te mogen ontmoeten in één van onze huizen!

Lees verder

de eerste dag in Frankrijk

24 december 2008 de verhuiswagen staat voor de deur in Nederland. Het is even slikken wat het gaat nu echt gebeuren verhuizen naar Frankrijk. Als de verhuiswagen weg is vertrekken wij. De auto volgeladen met afscheidskado’s, de honden en de kat.

de verhuiswagen komt aan

Het was een feestje om aan te komen direct een witte Kerst (wat uitzonderlijk bleek te zijn want dat hebben wij daarna niet meer gehad). De eerste weken was het vooral klussen aan huis en tuin dat deze klussen nooit op zouden houden realiseerden wij ons toen nog niet. Er kwamen konijnen, kippen en zelfs ganzen.

ons eerste konijn: "bon père"
verse eitjes!
5
renovatie van een waterput
feestmaal: poule farcie (gevulde kip)

Uiteraard moest er ook van alles geregeld worden een nieuw kenteken voor de auto, ziektekosten, de belastingen en dat alles ging niet zonder slag of stoot.
Om goed te integreren werden wij lid van de feestcommissie, vrijwilligers bij de bibliotheek hielpen wij bij het weer in goede staat brengen van de wandelpaden in het dorp.

 

 

 

 

Wij maakten lange wandelingen met de honden en genoten !

in de droge bedding van de "Oule"
vervangen dakpannen

Dit luie leventje kon natuurlijk niet voortduren en besloten wij een tweede huis te kopen en dat te gaan verhuren. Maison Riante I was een feit en ook onze eerste verbouwing.

dit was de keuken!
wat zijn we trots: zelf gebouwd!

De jaren erna is nog veel veranderd en verbouwd aan Maison Riante het resultaat kan je uiteraard zelf komen bewonderen.

Uiteraard is één gite niet genoeg om in ons levensonderhoud te voorzien. Wij werden benaderd of wij niet een huis voor iemand wilden beheren en zo was ons nieuwe beroep geboren : beheerders van vakantiehuizen !
In 2012 kochten wij een stuk grond naast ons eigen huis. De bedoeling was om daar in 2014 een tweede gite te hebben. Dit plan was echt te ambitieus en werd augustus 2015. Maar het resultaat mag er zijn maison Riante II (Saint Jean de Laur)